Brandstoffen en smeermiddelen voor uw voertuig

Zonder brandstof en smeermiddelen rijdt uw auto niet. Maar wat is nu het verschil tussen de typen brandstof en wat zijn de grootste voor- en nadelen? Welke smeermiddelen bestaan er en wat is het beste voor uw auto? Van Horne Brandstoffen en zet het voor u op een rij.

 

Brandstofsoorten en meer

Wist u dat Nederland de hoogste belastingdruk op brandstof ter wereld heeft? Een groot gedeelte van onze brandstof bestaat uit accijns, wettelijke heffingen en de btw. Geen wonder dat veel mensen die aan de grens wonen graag in bijvoorbeeld België tanken. Maar accijns en heffingen zijn niet alle factoren die de prijs van brandstof bepalen. Ook de productieomvang, de dollarkoers, wereldgebeurtenissen en de weersomstandigheden zijn van invloed op de prijs van onze brandstof en ook daardoor is er veel prijsverschil tussen diverse soorten brandstof.

 

Naast prijsverschillen tussen brandstoffen bestaan er ook grote verschillen in typen brandstof. De bekendste brandstoftypen zijn diesel, benzine en LPG. Sinds oktober 2018 zijn de namen van de diverse brandstoffen in Europa gestandaardiseerd, hebben biobrandstoffen een nieuwe naam en wordt er gewerkt met symbolen: ronde symbolen voor benzine, vierkanten voor diesel en ruitvormige symbolen voor gas (LPG).

 

Benzine

Naast euro 95 of euro 98 (ook wel super genoemd), zijn er nu verschillende biobrandstoffen met toegevoegd ethanol. Het cijfer, bijvoorbeeld 5 of 10, staat voor het percentage ethanol dat is toegevoegd aan de benzine. Ethanol is toegevoegd om in de toekomst minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen, zonder dat auto’s moeten worden aangepast door gebruik van een andere brandstof. U betaalt voor auto’s die rijden op benzine de laagste wegenbelasting, echter is benzine wel het duurst van de drie typen brandstof die we hier bespreken.

 

Diesel

Diesel is een aardolieproduct en makkelijker te vervaardigen dan benzine. Ook is het goedkoper, maar wel slechter voor het milieu doordat het meer fijnstof uitstoot dan benzine. Tegenwoordig bestaan er ook bio diesels, B7, B10 en B100 en een geheel synthetische diesel genaamd XTL die niet uit aardolie is vervaardigd. Diesel is dan wellicht goedkoper en zuiniger in gebruik, de wegenbelasting voor auto’s en andere voertuigen die op diesel lopen valt fors hoger uit dan een benzineauto. Ook zijn dieselauto’s vaak zwaarder, wederom slecht voor de wegenbelasting, en de aanschafprijs van voertuigen met een dieselmotor ligt vaak hoger dan een benzine-equivalent. Alleen als men veel kilometers maakt is een dieselauto dus voordeliger dan een benzineauto van hetzelfde type.

 

LPG

LPG of autogas is een mengsel van buthaan en propaan. De CO2-uitstoot van LPG is lager dan Benzine en Diesel en is erg goedkoop. Echter betaal je voor op LPG rijdende auto’s ook weer meer wegenbelasting. Bovendien is LPG niet overal verkrijgbaar en is het meer belastend voor de motor omdat gas de motor heter maakt dan diesel of benzine. Daarnaast kost een gasinstallatie veel geld en veel ruimte. Vanwege deze en meer nadelen is LPG in Nederland geen populaire brandstof. Echter is LPG wel een stuk beter voor het milieu.

Smeermiddelen

Smeermiddelen zijn onlosmakelijk verbonden met auto’s en andere vervoersmiddelen. Motorolie reinigt en beschermt uw auto. Daarom is het ook van belang dat u het juiste smeermiddel voor het juiste type auto gebruikt.

 

Het schoonhouden van motoronderdelen is belangrijk om ze in goede conditie te houden. Controleer daarom regelmatig het oliepeil van uw auto. Wanneer de olie vervuild is, kan het smeermiddel de motor bijvoorbeeld niet goed beschermen. Smeermiddelen verminderen tevens wrijving en slijtage. Olie vormt een beschermend laagje tussen diverse motoronderdelen en vermindert weerstand door wrijving van actieve onderdelen. Uw motor werkt stiller en gaat langer mee door het gebruik van goede motorolie. Smeermiddelen voeren tevens warmte af die door wrijving ontstaat en voorkomen roest en corrosie.

Wilt u weten welk type smeermiddel uw auto nodig heeft? Raadpleeg dan uw onderhoudsboekje of vraag het uw dealer.

Voor ieder type brandstof en smeermiddel bent u bij Van Horne in Zuidoost-Brabant en Noord- en Midden-Limburg aan het juiste adres. Wij zijn al meer dan 65 jaar actief in de olie- en brandstoffenmarkt en voorzien u graag van advies. Meer weten? Neem contact op.

Rode diesel als brandstof

Rode diesel is goedkoper dan reguliere diesel en is daarom aanlokkelijk om te gebruiken als brandstof. Vroeger mocht het veelal gebruikt worden voor landbouwvoertuigen, maar niet voor auto’s. Tegenwoordig is ook het gebruik van rode diesel in de landbouw in Nederland niet meer (zomaar) toegestaan. In België echter wel. Maar, wat is nu precies rode diesel? Van Horne Brandstoffen en Smeermiddelen legt het uit.

Wat is landbouwdiesel?

Rode diesel of landbouwdiesel is diesel die onder een lager accijnstarief valt. Vroeger gebruikte men rode diesel veel voor landbouwvoertuigen. Landbouwdiesel was gewone diesel aangevuld met de marker furfural en een rode kleurstof om de diesel te onderscheiden van reguliere diesel. Door toevoeging van de rode kleurstof kreeg het de naam rode diesel. Gewone diesel werd en wordt nog steeds hoger belast dan landbouwdiesel. Landbouwdiesel mocht en mag ook vandaag de dag niet gebruikt worden voor wegverkeer in Nederland en België. 

Waarvoor wordt landbouwdiesel gebruikt?

Sinds 2013 is er in Nederland vrijwel alleen nog normale diesel verkrijgbaar en mag rode diesel alleen worden gebruikt voor de aandrijving van beroepsmatig ingezette schepen, zoals de beroepsmatige binnenvaart en visserij. Wordt de rode diesel die in Nederland getankt is wel voor andere doeleinden gebruikt, dan riskeert men een hoge boete, omdat gebruikers wanneer zij toch rode diesel gebruiken belasting ontduiken.

In België mag er nog wel rode diesel worden gebruikt voor de landbouw, wat, onder bepaalde voorwaarden, naar Nederland mag worden vervoerd en gebruikt in het landbouwvoertuig. Oftewel, u mag rode diesel uit België mee terugnemen in de brandstoftank van uw zelfrijdende werktuig/tractor als:
• Het betreffende werktuig/de tractor in België is geweest
• De rode diesel daadwerkelijk in België is getankt in het desbetreffende werktuig/ de tractor
• De rode diesel in het normale brandstofreservoir van het werktuig/de tractor zit
• Bij controle van de douane dient u aan te kunnen tonen dat de rode diesel in België is getankt.

Kortom, u dient dus altijd aan de hand van een ticket/bonnetje aan te kunnen tonen dat u de rode diesel in België heeft getankt. Mobiele tanks of een jerrycan mogen niet. Alleen rechtstreeks tanken in de vaste brandstoftank van het voertuig is toegestaan.
In Nederland geldt een vrijstelling voor een bepaald “werktuig achter tractor”. Om te voorkomen dat bij een grensovergang tussen Nederland en België de berijder een bepaald werktuig, zoals een pomp of generator, van een andere brandstof moet voorzien, bijvoorbeeld rode diesel vervangen door blanke diesel, zijn er uitzonderingen. Hier gelden dezelfde regels als bij het ‘trekkende’ voertuig en dient het brandstofreservoir van het werktuig achter het trekkende voertuig niet verbonden te zijn met het brandstofreservoir van het trekkende voertuig. Meer informatie vindt u in de Staatscourant. 

Rode Diesel in de Scheepvaart
Waarom mag rode diesel in de Nederlandse scheepvaart nog wel? Dat is omdat het niet mogelijk is om accijns te heffen op wateren die vallen onder het regiem van de zogenaamde Herziene Rijnvaartakte. Dat is een verdrag dat de vrijheid van de scheepvaarthandel op de Rijn en daarmee de vrije en gemeenschappelijke transportmarkt regelt. In verband met de daarin opgenomen vrijstelling van belastingen die met de scheepvaart samenhangen, kan rode diesel in de professionele scheepvaart nog worden gebruikt.


Wilt u meer weten over rode diesel en het gebruik hiervan in Nederland en/of België? Of bent u benieuwd naar andere, legale brandstoffen voor uw agrarische voertuigen? Wij leveren diverse soorten brandstof, voor zowel in Nederland als België. Neem contact op met Van Horne Brandstoffen en Smeermiddelen voor meer informatie.